27.11.06

Πως πέρασα το Σ-Κ!

Το πρόγραμμα του Σ-Κ περιελάμβανε "επιδρομή στο βορά". Μετά από μία αρκετά εξοντωτική εβδομάδα και αφού επιστρέψαμε στο γοργονολίμανο για βαλίτσες, τάϊσμα κοριτσιών και ανασύνταξη δυνάμεων, ξεκινήσαμε γύρω στις 8:30 το βράδι και φτάσαμε στη Σαλονίκη κατά τις 1:30, με μια ημίωρη στάση στα Τέμπη (καθαρός χρόνος διαδρομής 4,5 ώρες παρόλη την αναγκαστική επιδράδυνση στο Μαλλιακό). Παιδευτήκαμε λίγο με την ανεύρεση του ξενοδιωχτείου μας αλλά και θέσης στάθμευσης (υποτίθεται πως είχε το ξενοδοχείο, αλλά...) και λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα ξεραθήκαμε στον ύπνο.
Το πρωί με ξυπνάει η αγάπη της ζωής μου κατά τις 9 για να πάμε για πρωινό πριν κλείσει η τραπεζαρία.Image Hosted by ImageShack.us Χαριτωμένο ντεκόρ, υποφερτός ο μπουφές, αλλά η μισή τραπεζαρία ήταν κατειλλημένη λόγω "γυρίσματος": δύο ταλαίπωροι καθόντουσαν πίσω από ένα τραπέζι και λέγανε-λέγανε-λέγανε...τώρα τι λέγανε, δεν έστησα αυτί, καθόσο διακριτική γοργόνα η δικιά σας!
Στη συνέχεια αρχίσαμε τις βόλτες στην Τσιμισκή για εφημερίδες (βίκτωρ: -Πάααλι θα κουβαλάω!), κάτι κα-τα-πλη-κτι-κά μαύρα μποτάκια (τα οποία μου τα έκανε δώρο το γλυκό μου μουλαράκι, η κολώνα του σπιτιού μας), βιβλία στο Μαλλιάρη (μισή ντάνα παρακαλώ!), μαζί με μια σύντομη συνάντηση με ένα μαύρο γάτο. Στη συνέχεια αράξαμε σε ένα καφέ επί της Γούναρη, όπου διαβάσαμε τις εφημερίδες, χαζέψαμε και ΑΛΛΕΣ γάτες (που 'σαι Ραλού!) και αγοράσαμε ένα action figure του Terminator 2 για τον βίκτωρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και προτεοιμασία για την απογευματινή ομιλία του καλού μου... Περπατήσαμε με το βήμα γοργό από το ξενοδοχείο μας (στα Λαδάδικα) μέχρι το Μακεδονία Παλάς, κάνοντας έτσι και την απογευματινή μας γυμναστική. Εγώ την άραξα στο λόμπι-καφετέρια με τις λοιπές κυρίες συνεργατών όπου μιλούσαμε περί φρου-φρου και αρωμάτων, αλλά και πιό σοβαρών θεμάτων. Μετά την ομιλία του γλυκού μου ακολούθησε "επαγγελματικό μήτινγκ", οπότε έβγαλα εκτός από ουρά και ρίζες στη πολυθρόνα μου. Ευτυχώς ήρθε ο "Σων Κόνερι" (σαλονικιός φίλος) και είχαμε να λέμε και κάτι διαφορετικό. Ακόμα καλύτερα, με την άφιξη του "προσεχούς πατρός" (έτερος σαλονικιός φίλος) μετά της συμβίας και του αναμενόμενου τέκνου, ξεκολλήσαμε από το ξενοδοχείο και πήγαμε για βραδινό... Λόγω του φεστιβάλ και λοιπών εκδηλώσεων, δεν πλησιάσαμε καν τη δυτική πλευρά, αλλά πήγαμε κατά Αρετσού/Καραμπουρνάκι (ελπίζω να τα λέω σωστά τα ονόματα) όπου καταλήξαμε στο "Χάλαρο".΄Ωραία πιάτα (τεράααααστιες μερίδες) με ψαγμένες συνταγές κοτοπούλου. Στη συνέχεια πήγαμε απέναντι στο "Χατζή" για γλυκό. Ομολογώ ότι είχα φουσκώσει τόσο πολύ που την έβγαλα με μια πτωχή πλην τιμία πανακότα. Στο δρόμο της επιστροφής με πήρε ο ύπνος. Όρθια, σαν το άλογο! Μόνο μετά το τρίτο "Γοργόνα", άνοιξα τις ματάρες μου για να μεταφέρω το σαρκίον μου στο κρεβάτι...Image Hosted by ImageShack.us
Κυριακή πρωί, ξυπνάω από την κινητικότητα του βίκτωρος κατά τις 10 (μα γιατίιιιιιι;;;;;). Μαζεύουμε τα υπάρχοντά μας στο αυτοκίνητο και πάμε ποδαράτο μέχρι την Πλατεία Αριστοτέλους για πρωινό καφέ και συναντήσεις-αποχαιρετισμούς.
Παρόντες; Ο Sean Connery, o Seymour Cassel, ο μαυρόγατος (επιτέλους κάθισε!) και όλως τυχαίως και μοιραίως και ο "προσεχής πατήρ", τον οποίο "τσιμπήσαμε" την ώρα που αγόραζε εφημερίδες και τον υποχρεώσαμε να πιεί καφέ!
Κατά το απογευματάκι (15:30) είπαμε να την κάνουμε για τα πάτρια εδάφη στα οποία και φτάσαμε νωρίς το βραδι (20:30 περίπου) και με μία στάση στο Λεβέντη. Περιττό να σας πω ότι η ιταλίδα (η 147) όχι μόνο έδειξε τον καλύτερό της εαυτό, αλλά ήταν και απίστευτα ξεκούραστη στην οδήγηση! Μου βάζει ιδέες και για άλλες μακρινές διαδρομές!


Υ.Γ. Βικτωράκο μουουουου! Πότε είπες ότι θα πάμε Ξάνθη;

27 σχόλια:

sevium79 είπε...

pes mou oti efages papia me sousami sto Xalaro kai tha pethanw apo th zhlia mou......

~~kindergarden teacher ~~ είπε...

Τι όμορφο σαβατοκύριακο...γοργόνα μου ..αχ θεσσαλονίκη τι μου θύμισες πάλι ....!

YO!Reeka's είπε...

4,5 ώρες;;;; τον βικτωράκο τον κόβω για ράλι ακρόπολη!

Ανώνυμος είπε...

Η Ιταλίδα ειναι ότι πρέπει για τέτοια ταξίδια γοργονούλα, μιλάω εκ πείρας..τόσα χρόνια μόνο Αλφα...και τα τελευταία 2 την 147!!Δωσε της χλμ και παρτης την ψυχη!
Μου θυμισες όταν είχαμε πάει εμεις Σαλόνικα...τι ωραια που ειχα περασει.....ΤΕΛΕΙΑ...Φαγητό, γλυκό, βόλτες... ουφ... τελεια...αντε και στην Ξανθη!!!

An-Lu είπε...

@ sevium
Να μην πεθάνεις, μπιφτέκι κοτοπούλου γεμιστό φάγαμε!

@ εβελίνα
Έτσι φαίνεται!!! Είχε και παρτάκι!

@ σέβα
Να σου θυμίζω για να σε ξεσηκώνω!!!

@ τζελάκοπον
ΠΟΙΟΣ είπε ότι οδηγούσε ο βίκτωρας, μικρό-κουτό αγόρι;;;

@ julia
Ναι όντως! Την "τρέχω" και την απολαμβάνω!!!!!

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλός βγήκα στη φωτογραφία!

Σ:)))))))))))))

ellinida είπε...

Ειιι μύδια μου έφερες ;
Καλή μας εβδομάδα γοργονίδιον .
σμακ

An-Lu είπε...

@ μαυρογατούλη
Ναι, τελικά δεν χρησιμοποίησα το προφίλ σου!!!

@ φιλενάς
Μύδια;;; Όχι! Έφερα όμως τρίγωνα πανοράματος και τσουρέκι Τερκενλή! Σμουτς!

Σταυρούλα είπε...

Πουλάκια μου, καλοπερνάτε! Ταξίδι-αστραπή στη Σαλονίκη ε; Αχ! Βαχ! Μπράβο, μπράβο! ;)

allmylife είπε...

Πέρασες ωραία Γοργονίτσα μου;
Χαίρομαι!

Ψιτ, το MSN Βρίσκεται στο p.c. του Λέοντος το Αλτζχάιμερ του οποίου, σήμερα τον άφησε να με ρωτήσει:
ποιά είναι αυτή η Γοργόνα που ΜΟΥ λέει καλημέρα;;;

Psipsinel είπε...

ti orea pou pernas re an-lu! thelo ke ego taxidakia tetia!

Sophia είπε...

Ax, τι ωραία, στην γειτονιά μου στην Θεσσαλονίκη γυρνάγατε και τρώγατε!! Για τρίγωνα έχω να προτείνω του Ελενίδη!! Τα παλιά χρόνια έπρεπε να ανέβεις στο Πανόραμα, αλλά εδώ και χρόνια έχει και στην Ανθέων παράρτημα!! Μη μου πεις όμως πως δεν φάγατε γύρο!! Κάθε φορά που πηγαίνω Θεσσαλονίκη, χτυπάω μερικά πιτόγυρα, στην πλατεία Σκρα στην γειτονιά μου αλλά και στην παραλία πλέον, έχει πολύ καλούς! Αφού, τους έβγαλα και φωτό για να δούνε εδώ στο Νότο (γύρος και τυροκαυτερή, απλά δεν παίζει...) ότι τον σωστό γύρο, ΔΕΝ μπορείς να τον πιάσεις με ένα χέρι!!!
Όσο για την Ξάνθη, ε, να πάτε στο καρναβάλι, θα είμαστε κι εμείς εκεί!! (Δίλημμα, καρναβάλι στην Πάτρα που είναι εδώ δίπλα, ή στην Ξάνθη με όλους μου τους συμμαθητές που θα πάνε γκρουπάκι?)
;-D

An-Lu είπε...

@ ρενατούλι
Ναι-ναι!!!

@ allmylife
Αχ αυτός ο Γερμανός τι κακό μας έχει κάνει!!!!!

@ ψίψι
Άμα κατηφορίσεις στα πάτρια!!!!!

@ σοφία
Μάλλον θα πάμε πολύ πριν το καρναβάλι!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το ΣαββατοΚύριακο μετακομίσατε όλοι Θεσσαλονίκη. Βρε εμάς τους νότιους δε μας σκέφτεστε που έχουμε διπλάσια απόσταση να διανύσουμε και είμαστε εδώ κάτω μόνοι μας και ζηλεύουμε;
An-Lu και στην επόμενη εξόρμηση να περάσετε το ίδιο και ακόμα πιο όμορφα!

AVRA είπε...

καλημερα γοργονα,
παντα τετοια ! για ποτε το επομενο?


φιλια

Ανώνυμος είπε...

Μμμμ, τέλεια η Θεσσαλονίκη. Έχω να πάω πάνω από χρόνο και μου έχει λείψει πολύ. Χαίρομαι που περάσατε όμορφα! Να έρθετε και Καβάλα να σας ξεναγήσουμε.
Φιλιά

An-Lu είπε...

@ στέλιο
Τι να κάνουμε αγορίνα μου...τρέχουμε κι εμείς σαν τις άδικες κατάρες!!!!!

@ αύρα
Το επόμενο; Ελπίζω να αργήσει...κοτεύω να ξεχάσω με τι μοιάζουν οι "κόρες" μου!

@ εβίτα
Όταν φτάσει η χάρη μας στην Καβάλα, θα σε ενημερώσω πάραυτα!

Αλεπού είπε...

Εύχομαι σύντομα και Ξάνθη. Πρέπει να είναι ωραία εκεί. Έχω ακούσει τα καλύτερα!

Sophia είπε...

Λοιπόν, παλιά στην Ξάνθη πηγαίναμε από Καβάλα και Θεσσαλονίκη βόλτα, είτε για τα πομακοχώρια που ήταν σαν να έκανες βουτιά σε άλλον αιώνα (ακόμα έχω το χαρτί της αστυνομίας για πρόσβαση, και όπου μου είπαν την τρομερή ατάκα "εσύ δεν φαίνεσαι για τεντυμπόης -αλλίμονο καλέ μου, βάλε γυαλιά, τι τα δίνουμε στα intimissimi, ή επιτέλους μάθε τι σημαίνει η λέξη") με πολύ καλούς ανθρώπους, και βέβαια, για το φανταστικό φαγητό! Επίσης κρατημένη έχω απόδειξη από τον Τζελαλεδίν, όπου τρώγαμε συχνά, πληρώναμε κάτι ελάχιστα των ελαχίστων και έγραφε πάνω στο χαρτί "φαΐ"!!
Είναι πολύ ωραία σαν πόλη, θα την ευχαριστηθείτε!! Θα πατήσετε και τα τσιμέντα του Πολυτεχνείου?

An-Lu είπε...

@ αλεπούδιους
Κάτσε να ξεζαλιστώ λιγάκι πρώτα!

@ σοφία
Όταν είναι να ξεκινήσουμε, θα σου ζητήσω αναλυτικό οδηγό που-να-παμε-τι-να-κάνουμε!

Marina είπε...

Θεσσαλονικη χωρίς Χατζή δεν υφίσταται...
Μπράβο και πάλι μπράβο παιδιά.
Να ξαναπάτε (αμα είναι να έρθει και ο Σ. Κόννερυ, να έρθω και εγώ...έχω δεί όλες του τις ταινίες)

Lost είπε...

Κόλλησα στις κουβέντες με κυρίες συνεργατών, που μου θύμησαν δικές μου κουβέντες με κυρίες ιατρών (χωρίς εγώ να είμαι κυρία ιατρού, μια απλή, ταπεινή, αστεφάνωτη συνοδός) σε συνέδρια. Κάθε φορά έκανα καινούριο συκώτι με τις κουλαμάρες που άκουγα.
Κατά τα άλλα όλα ωραία και σας εύχομαι κι άλλα τέτοια και καλύτερα!

An-Lu είπε...

@ μαρίνα
Ο Σων Κόνερι διαμένει μονίμως στη Σαλονίκη!!!!!

@ λοστ
Είχε και από αυτά το μενού...ειδικά κουβέντες για φρου-φρου, αρώματα και σκύλους!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά περνάτε!
Πάντα τέτοια και καλύτερα.
Φιλιά πολλά!!

An-Lu είπε...

@ mirca
Μuchos φιλούτσος!

ralou είπε...

Πως μου ξέφυγε αυτο;

Και πως την αγαπάω την Σαλόνικα!
Οταν είναι να πεθάνω ενα πράγμα θέλω.
Να με αφήσουν να κάνω μια τελευταία βόλτα στην άκρη της θάλασσας, από τον Λευκό Πυργο μέχρι εκεί που τελειώνει!

An-Lu είπε...

@ ralouka
Δεν μας το έλεγες νωρίτερα για να σε παίρναμε μαζί;;;;