13.9.06

Οι "άγγελοι" της Αττικής Οδού

Όχι, δεν τσάκισα τις ρακές-σουβενίρ από την Κρήτη. Κάτι έγινε χθες το βράδι λίγο μετά τις 9...
Καθώς επιστρέφαμε σπίτι μας από την Αττική Οδό (με ταχύτητα συν-πλην 100χλμ/ω) και στην αριστερή λωρίδα, μου σκάει το λάστιχο*. Ευτυχώς μπόρεσα να κρατήσω σταθερό το τιμόνι και να επιβραδύνω χωρίς να γίνω χαλκομανία στο διάζωμα...Ανάβω τα αλάρμ και βγάζω το κινητό..."πως είναι το νούμερο βίκτωρα;" "1866" μου απαντά ο αριθμομνήμων που ετύγχανε και τέρας ψυχραιμίας (πολύ συγκινητική η εμπιστοσύνη του στις οδηγικές μου ικανότητες, το ομολογώ!).Image Hosted by ImageShack.us Καλώ, μου απαντούν, περιγράφω την κατάσταση και μετά μεγάλου φόβου, προσπαθώ να βάλω το Δ. Περιττό να σας πω ότι η φόρα των διερχόμενων οχημάτων ήταν τέτοια, που μετά από λίγο το Δ είχε ξαπλώσει. Στο μεταξύ εγώ να τρέμω από τις παρενέργειες της αδρεναλίνης...Σε λιγότερο από 3 λεπτά, είδαμε να καταφτάνει το φορτηγάκι της Αττικής Οδού. Επειδή είχαμε σταματήσει την αριστερή πλευρά, μας έδωσε οδηγίες πως να πάμε απέναντι το αυτοκίνητο, στη βοηθητική λωρίδα και τις διαγραμμίσεις...αφού το πέρασα απέναντι με πολύ κόπο και τρόμο, μας αλλάζει το λάστιχο (το οποίο όμως φύλαξα στο πόρτ-μπαγκάζ*) και μας λέει ότι θα μας φέρουν και το Δ. Τον ευχαριστήσαμε θερμά και φύγαμε για το σπίτι μας. Λίγο παρακάτω, είχε μείνει και ένα παμπάλαιο στέισιον, επίσης από λάστιχο, το οποίο και αντιλήφθηκε και μόλις τελείωσε από εμάς, κατευθύνθηκε προς αυτό για να το βοηθήσει.
Αν μή τι άλλο, χαλάλι τα διόδια, πάνε και σε σωστές υπηρεσίες! :-)))))))

Image Hosted by ImageShack.us

*Για την ιστορία, είχα αλλάξει ΚΑΙ ΤΑ 4 λάστιχα, πρίν από 2 μήνες. Ολοκαίνουργιο λάστιχο!!!! Το φύλαξα για να το κοπανήσω στα μούτρα του "λαστιχά" και να μου το αντικαταστήσει δωρεάν!

17 σχόλια:

Unknown είπε...

Ωι Ωι Ωι...

Psipsinel είπε...

eftihos pou ola pigan ok ke den pirazi to lastixo

Artanis είπε...

Έχει δίκιο η psipsinel.
Αλλά, περίεργο...
Η ίδια ακριβώς ιστορία (φρεσκοαλλαγμένα λάστιχα) έτυχε στην μητέρα μου πριν 20 μέρες. Παρόλο που ήθελε να του φορέσει του τύπου κολλάρο το λάστιχο, συγκρατήθκε και απλώς του έτριψε στην μούρη...

An-Lu είπε...

@ darth
Οϊ-Οϊ δεν θα πει τίποτα! Μήπως να έπαιρνα καμμιά καμήλα;;;;

@ψίψι
Ναι! Χάρις στην οδική βοήθεια της Αττικής Οδού! Γίνεται και κάτι σωστό σε αυτό τον τόπο!

@αρτάνις
Σοβαρά; Μα δεν είναι τελείως κουλό; Υποτίθεται ότι είσαι πιο ασφαλής με καινούργια λάστιχα @#$@ με τους πανάκριβους και άχρηστους μηχανικούς!!!!!

Unknown είπε...

Ναι ναι, να πάρεις...

(Δεν έχεις καταλάβει ότι όλα είναι μια συνωμοσία για να προωθήσω τις καμήλες μου στον κόσμο;)

Chrisa είπε...

Είχατε άγιο!!!! Και εγώ επειδή οδηγώ συνεχώς στην Αττική ξέρω ότι η οδική βοήθεια είναι πολύ καλή!! ΕΠίσης να ξέρεις πως έχουν κάμερες και παρακολουθούν την κίνηση και έτσι και δουν ότι κάποιο αυτοκίνητο αταμάτησε στέλνουν αμέσως βοήθεια!

An-Lu είπε...

@ darth
Το είχα υποψιαστεί, αλλά μου το επιβεβαίωσες!!!!!!


@χρύσα
Ναι (για τις κάμερες) αν και στο σημείο που μείναμε μάλλον δεν καλυπτόταν διότι το παράκατω αμαξάκι που αναφέρω, δεν το είχαν "δει", παρά μόνο όταν ήρθαν να μας βοηθήσουν.

ralou είπε...

Ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά.

Τι ακουω εδω!
Εχει η Αττικη οδός δική της οδική βοήθεια; Δεν το ήξερα.

Α, Ευρώπη γίναμε δηλαδή!

Την λαχτάρα που πήρες την έχω βιώσει κι εγώ στην εθνική προς Κόρινθο πριν μερικά χρόνια.
Οχι εκεί δεν είχε οδική βοήθεια.
Ενα μηχανάκι σταμάτησε και πήγε την φίλη μου μέχρι ενα βενζινάδικο για λάστιχο που αλάξαμε μόνοι μας επι τόπου.
Δεν είχαμε και κινητα τότε...

Marialena είπε...

Να λοιπόν και κάτι που λειτουργεί σωστά στο οδικό μας δίκτυο. Χαίρομαι που αυτή η κατάσταση δεν επέφερε και κάτι χειρότερο. Να δούμε τι δικαιολογία θα σου πει ο λαστιχάς σου για να αποφύγει την αντικατάσταση...

Καλημέρα, Μ.

Θεριό Ανήμερο είπε...

Τέτοια λέγε μου τώρα που μαθαίνω, να μην ξαναματαπιάσω αμάξι ποτές μου!

An-Lu είπε...

@ralou
Βεβαίως και έχει και είναι αμεσότατη και αποτελεσματικότατη!

@μαριαλένα
ποντάρω στο γεγονός ότι έχουμε πάει συστημένοι από συγγενή και είναι μικρό το μέρος....

@θηρίο
Αυτά συμβαίνουν, άλλωστε 17 χρόνια στο τιμόνι, με πάνω από 300.000χλμ στην πλάτη μου, πρώτη φορά μου έτυχε, μέτρα τις πιθανότητες!

Trilian είπε...

μπραβο An-lu σε βρίσκω πολύ σωστή και στην οδήγηση και στο πέταγμα του λαστιχου στα μουτρα του βουλκανιζατερα!Αααα του αξίζει!

Σταυρούλα είπε...

Να του το "ξηγήσεις" τ' όνειρο, γοργόνα μου! Ακούς εκεί νέα λάστιχα να τα πληρώνεις μάταια!Πάλι καλά που ήσουν ψύχραιμη! ;)

An-Lu είπε...

@trilian
Και βέβαια του αξίζει....το ζητούμενο βέβαια είναι να μου το αντικαταστήσει ΧΩΡΙΣ επιπλέον χρέωση, θα τον πονέσει πιο πολύ, είμαι σίγουρη!

@ρενάτα
Ναι, ευτυχώς! Το έχω αυτό σε κρίσιμες καταστάσεις που χρήζουν άμεσης αντίδρασης. Μετά βέβαια γίνομαι κομμάτια!

diki είπε...

Φτηνά τη γλύτωσες, στην αριστερή λωρίδα.

Η Αττική Οδός όχι μόνο έχει οδική βοήθεια, αλλά ακόμα κι αν μείνεις από βενζίνη (κάτι πολύ εύκολο στα μηχανάκια με 4lt ντεπόζιτο) σου φέρνουν και σου βάζουν αρκετή για να πας σε βενζινάδικο, δωρεάν! Το έχει πάθει ex-φίλος μου.

Ανώνυμος είπε...

Ti akouw ti akouw! astikh voitheia A+ Doxa to Megalodunamo koubaroula!
- mhxanikoi *#@&...kes - sorry gia ta gallikoulia mou!
(an kai uparxoun kai timioi viopalaistes tou eidous gia na exhgoumaste!)
Na ta pas ta "kainourgia"lastixa pisw kai na tou peis na ta valei to diko tou amaxi an oxi kapou allou - sorry gia tis gallikes mou skepseis!
filakia

An-Lu είπε...

@ ντίκι
Ακριβώς! Φθηνά!


@ξενικουλίνι
Σωστά τα λες. Προς το παρόν περιμένει τον εμεπιρογνώμωνα της Bridgestone!