6.7.07

5+5 προορισμοί

Από το κροτίδι έλαβα πρόσκληση να γράψω πέντε αγαπημένους προορισμούς, που έχω πάει ή που θα ήθελα να πάω. Οι προορισμοί που έχω πάει και ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα, ανήκουν στο Σεντούκι (θα σας ενημερώσω μόλις το ανεβάσω), οπότε εδώ θα γράψω τις επιθυμίες μου!

Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν τη λατρεία μου για την αυτοκίνηση και την ελευθερία κινήσεων που σου προσφέρει. Να πηγαίνω όπου θέλω ανά πάσα στιγμή, να εξερευνώ καινούργια μέρη με το δικό μου ρυθμό και το δικό μου τρόπο...Γιαυτό το λόγο, οι πρώτες ταξιδωτικές επιθυμίες μου έχουν να κάνουν όχι μόνο με τόπους αλλά και συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης και όσα αυτό συνεπάγεται.

1. Το γύρο της Ευρώπης με τροχοαυτοκίνητο: Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να το κάνω κάποτε, αν όχι μονοκοπανιά, τουλάχιστον σε δόσεις, λίγο-λίγο κάθε καλοκαίρι. Φύση και πόλη, στάσεις όπου θέλω και όπως θέλω. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;



2. Αν όχι το γύρο των ΗΠΑ, τουλάχιστον την ιστορική διαδρομή του Route 66: Πρέπει να είναι μοναδική εμπειρία να οδηγείς απέραντες ευθείες και να σταματάς στη μέση του πουθενά, γνωρίζοντας πως η επόμενη πόλη είναι κάπου κοντά ή μακριά και έγκειται στη δική σου επίθυμία αν θα την επισκεφτείς ή θα χαθείς στις απέραντες εκτάσεις που διασχίζεις...



3. Ρωσία-Υπερσιβηριακός: Μην τολμήσεις να πάς χωρίς εμένα αγαπητό Ροδάκινο! Οι λόγοι είναι προφανείς. Διαδρομή με τρένο που σου επιτρέπει να βλέπεις τα πάντα. Σχεδόν δύο ήπειροι και αχανείς εκτάσεις, με δυνατότητα να μένεις σε πόλεις για 1-2 μέρες για να πάρεις μια γεύση από την κάθε μιά.


4. Δυτική Αυστραλία: Δεν είχα την ευκαιρία να την επισκεφθώ όταν πήγα στην Αυστραλία πριν από 7 χρόνια και πιστεύω πως προκειται για μια περιχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς η οποία προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες στους ταξιδιώτες-εξερευνητές.



5. Μια κρουαζιέρα στα νησιά του Ειρηνικού: (αυτό μάλλον θα το κάνω ως συνταξιούχα, αν ποτέ φτάσω σε τέτοια ηλικία)- Έτσι, διότι δεν πάει κανείς εύκολα στον μεγαλύτερο ωκεανό της υφηλίου, ενώ η Πολυνησία και η Μικρονησία αποτελούν ίσως τα τελευταία σημεία του πλανήτη τα οποία δεν έχει καταστρέψει ο πολιτισμός!

21 σχόλια:

K-Top είπε...

Αχ αυτό το 2... αχ,αχ... νιαααααααααρ! Θα μου κάτσει σε κάποια φάση.. που θα πάει...

Marina είπε...

Τι είναι αυτό με εσένα? Υπέροχα ΟΛΑ, όνειρα με ροζ δαντέλλες, σε όλα θα ήθελα να πάω, με μία διαφορά. Το γύρω της Γής με τραίνο, όχι οδηγημα..Οπως η πρώτη σου φωτογραφία που παρεπειπτόντως την κατεβάζω για wallpaper (if you don't mind);-)

zouri1 είπε...

χαιρομαι για τα μελλοντικά σου ταξιδια.Λυπαμαι γιατι δεν θα βρεθουμε σε κανενα.

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά τον προορισμό Νο2,είναι απαραίτητη η στάση στο Radiator Springs...ε;;;

;)

Agobooks είπε...

Θέλω κι εγώωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!

tassoula είπε...

Στο 5, στο 5 και ελπίζω μέσα στα επόμενα χρόνια...Τέλειοι όλοι!

david santos είπε...

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΙΚΡΟΣ

Dormammu είπε...

Αααααχχχχχχ. Το Νο2 το' χω κάνει (εν μέρει), αλλά το Νο5 είναι το ανεκπλήρωτο όνειρο.....

diastimata είπε...

Ήμουν τυχερός (ή άτυχος) κι έκανα το 2 (όταν ήμουν 18 χρόνων). Αλλά αυτό που με ενθουσιάζει είναι το 3. Τρένο! Τι υπέροχο μέσο!
Το όνειρό μου είναι να δω, κάποτε, τρένο, να ξεκινά από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης και να φθάνει στη Χαλκιδική! Όταν καταλάβουμε τι θα σημαίνει αυτό για τη χώρα, τότε, ίσως, βάλουμε τις βάσεις.

~~kindergarden teacher ~~ είπε...

..πωπω υπεροχα ολα ..ευχομαι να πραγματοποησεις οσα περισσοτερα μπορείς..ταξιδιαρα μου εσυ!!!

εγω και ο συζυξ φανατικοι του 1.. λεμε να παρυμε ενα για τα γεραματα για εξορμησεις αλλα όχι ευρωπη ..ελλαδα και κυριως παραθαλλασιες περιοχές ///

Suspect είπε...

σου ευχομαι ολοψυχα να τα πραγματοποιησεις!

An-Lu είπε...

@ atron
Μας το εύχομαι διακαώς!!!!

@ μαρίνα
Το τρένο καλό είναι αλλά και η οδήγηση σου δίνει άλλη αίσθηση!

@ ζουράκο
Μα σε κανένα-κανένα;;;;;!!!!

@ εβελίνα
χεχεχε! Φυσικά!

@ νίκο
Έλα βρε! Όλοι οι καλοί χωράνε!

@ τασουλίνο
Με το καλό για το 5, με όλη την οικογένεια!

@ david
Σωστό κι αυτό...
Right!

@ dormammu
Τα όνειρα υπάρχουν για να τα πργματοποιήσουμε κάποτε!

@ διαστήματα
Η αλήθεια είναι, πως με το σχετικά ελλειπές σιδηροδρομικό μας δίκτυο, δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να αγαπήσουμε αυτό το μέσο...

@ σεβάκι
Άμα τριγυρίσετε όλη την Ελλάδα, θα σας ανοίξει η όρεξη να πάτε και παραέξω!

@ suspect
Αντεύχομαι!

tzo είπε...

Αααααααααα τι ωραία!!!!
Μακαρι να μπορέσω μια μέρα να ξεκινήσω ένα τέτοιο ταξίδι! Και εσύ φυσικά και ο άλλος.... και όλοι μας!

Кроткая είπε...

πωπω, κι εγώ τα θέλω αυτά.... γρουμφ!!!

kanataki είπε...

με έπιασε ναυτία με τόσο χιλιόμετρο!






υγ ό,τι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ

cindaki είπε...

Εγώ δεν έχω ταξιδέψει σχεδόν καθόλου στη ζωή μου. (Μπουχουχου...)

Αυτό όμως που ονειρευόμουν πάντα, ήταν η 2η διαδρομή. Βλέπεις, εδώ στην Ελλάδα μας φαίνεται περίεργο να κοιτάς τον ορίζοντα και να μην σταματάει το βλέμμα σε κάποια κορυφή βουνού! Πολύ θέλω να το ζήσω, αν και νομίζω πως μπορεί να με τρομάξει λίγο, επειδή είναι κάτι τόσο ξένο...

Φιλιά γλυκειά γοργόνα!

An-Lu είπε...

@ alitnili
Μας το εύχομαι ολόψυχα!

@ κροτ
Έλα πρώτα στο 3 και τα υπόλοιπα...βλέπουμε!

@ τσαπ
Τι θέλετε να μας πείτε μαμζέλ; Ότι δεν το χετε σκοπό να ξεκουνηθείτε από τη βόρεια Τσαπερδονία ;-)

@ σόφι-κ
Μην αφήνεις ευκαιρίες για ταξίδια να περνάν και να μην σε αγγίζουν! Όλα μια ιδέα είναι και τίποτα δεν είναι τόσο φοβεερό!

Кроткая είπε...

πότε?????

An-Lu είπε...

@ krot
Μέσα στο 2008 γίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Eixa thn tuxh logw ergasias na episkfthw arketa merh ektos Ellados kai sxedon olh thn Ellada kai oxi mono ta touristika theretra.

Afou exantlhsa to Elladistan tha hthela polu ena taxidaki me to Orient Express, krouaziera sta panemorfa nhsia ths Karaibikhs to ekplhktiko Cancoun pou den exei na zhlepsei tipota apo th Mukono mas kai thn Tzamaica me to ekplhktiko theretro apokleistika gia zeugaria ( oneiro na kanoume ton Mhna tou Mellitos epitelous ekei kapoia stigmh....afou de to kataferame neonumfoi leme na to kataferoume kai as eimaste pouronumfoi!!!!!


Kalh Trith
Makia

An-Lu είπε...

@ κουμπαρούλα
Πουρονυφάκια μου εσείς!!!!