26.5.06

Απολογισμός εβδομάδας

Είδα:

Τον "Κώδικα Da Vinci" σε θερινό αθηναϊκό κινηματρογράφο, με κισσό στις μάντρες, γάτες να σουλατσάρουν πάνω τους και χώρισμα περικοκλάδας ανάμεσα στην είσοδο και τα καθίσματα .
Το έργο ήταν πιστότατο στο βιβλίο, εκτός από το τέλος, που είχε κάτι μικρές αλλαγές που το χάλασαν λίγο. Όλη η περιπέτεια πάντως αποδόθηκε πιστά. Άλλωστε, διαβάζοντάς το, η πρώτη σκέψη μου ήταν αυτή: "πολύ καλό σενάριο" με πλοκή και κίνηση. Ομολογώ ότι στην αρχή με είχε απωθήσει η ιδέα του Τομ Χανκς για το ρόλο του Λάνγκτον, όμως διαψέυστηκα ευχάριστα. Δεν ξέρω γιατί το έθαψαν οι διάφοροι κριτικοί, στο κάτω-κάτω της γραφής, μυθοπλασία είναι (ακόμα και με στοιχεία που έχουν ήδη γραφεί σε άπειρες άλλες παραλλαγές, αλλά μπήκαν σε διαφορετικό "σέικερ" και έβγαλαν άλλο μύθο).
Διάβασα:
Το "Λογοχανείο" του Γιάννη Ζευγώλη. Μιά συλλογή 21 διηγημάτων - μικρών ιστοριών απλών ανθρώπων μιας μεγαλούπολης. Με απλή, σχεδόν αθώα οπτική γωνία και ρεαλιστική προσέγγιση των ηρώων του. Η πιό τρυφερή "ο γίγαντας και το νανάκι"- αυτή που αγάπησα "τελευταίο βαγόνι".
Διαβάζω:

To Velocity του Dean Koontz.
Ενας ήσυχος, σχεδόν βαρετός μπάρμαν, γίνεται ο ακούσιος συνένοχος ενός serial killer...

3 σχόλια:

apousia είπε...

Τον κώδικα δεν τον είδα και μάλλον δεν θα τον δω.
Το αντιμετωπίζω σαν μια οποιαδήποτε μεταφορά βιβλίου στη μεγάλη οθόνη,και όσες τέτοιες παρακολούθησα με απογοήτευσαν..
Μου λένε φίλοι,πως εδώ τα πράγματα λειτουργούν αντίστροφα,πως η ταινία είναι ωραιότερη από το βιβλίο(αν ποτέ συγκρίνονται βιβλίο και κινηματογράφος)
Ό,τι μου πεις εσύ an-lu,θα κάνω.
Στη σινεκριτική σε εμπιστεύομαι,εξ ενστίκτου...
Πολλά φιλιά!

Λαμπρούκος είπε...

Ma kala σας άρεσε το βιβλίο γαμώτη μου?

An-Lu είπε...

@apousia
αν μπορείς να το δεις σε θερινό, ακόμα καλύτερα!
@νομαρχούκο
μας αρέσουν τα βιβλία με suspence,τι να κάνουμε!!!και το Angels & Demons(ελληνιστί Ιλουμινάτι) ήταν καλό...όλα τα άλλα του μεσιέ Καφέ, ήταν ψιλο-πατάτες σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.